
I de seneste par år har togrejser fået et stort comeback i Europa.
Hjulpet godt på vej af klima-bevægelsen og mange nye internationale toglinier, der går på kryds og tværs af landene. En del af den genopliver sågar fortidens berømte nattoge.
Danmark og DSB rider ikke rigtigt med på bølgen. OK, der kører svenske toglinier ned i Europa med stop undervejs i nogle danske byer, men en trend mod lange togrejser mærker vi ikke hertillands. Desværre.
Formentlig er det medvirkende til, at København ligger helt nede på en 18. plads over de 20 bedste storbyer i Europa til Interrail.
Hitlisten over de bedste Interrail-byer toppes af Barcelona i Spanien, Porto i Portugal og Paris i Frankrig. Disse tre ligger langt foran alle andre i undersøgelsen.

Barcelona er kåret til at være Europas bedst storby at besøge for interrailere. (Foto: Toa Heftiba / Unsplash)
Den er foretaget af bagage-opbevarings-kæden Bounce, som har over 8.000 afdelinger i 1.000 større byer.
Bounce reklamerer bl.a. med en egen bagage-forsikring og priser, der ligger på det halve af, hvad man typisk betaler for bagage-opbevarings-bokse på banegårde.
På vegne af millioner interrailere, der rejser Europa rundt på skinner hvert år, har Bounce’ analytikere kigger europæiske storbyer efter i sømmene på en række forskellige områder.
Det gælder f.eks. antallet af billige hostels og vandrerhjem pr. km2, byernes generelle sikkerhed, natte- og cafe-liv, antal restauranter pr. km2 og antal turist-attraktioner.
Desuden har Bounce undersøgt storbyernes popularitet ved at tjekke, hvor ofte de har været søgt online i perioden fra december 2021 til november 2022.

Her er de 10 bedste storbyer til interrailere. (GrafiK: Bounce)
Til sidst bruger analytikerne fra Bounce disse mange information til at uddele en ”Interrail City Score”, hvor 10 points er det maksimale. Barcelona opnår 8,48, mens København må nøjes med 5,41.
Og nok en tankevækkende sammenligning: Barcelona er googlet 437 millioner gange på et år – København 13,9 millioner. Det er samme antal som Wien, men en halv million færre end Prag.
London havde til gengæld 51,9 millioner søgninger, men viser svagheder på alle andre punkter. Derfor ender London efter København på en tyvende-plads på Interrail hitlisten.
Ingen andre nordiske byer end København placerer sig i Top-20, hvilket jo nok markerer, at interrailere hellere rejser sydpå end nordpå med toget.
Til sidst giver Bounce også forklaring på, hvorfor Barcelona, Porto og Paris er de bedste interrail byer her i 2023:

Gare du Nord i Paris er en af de banegårde i Europa, der har de bedste internationale togforbindelser. (Foto: Moiz K. Malik / Unsplash
Barcelona scorer bl.a. højt på grund af sine mange restauranter og attraktioner samt sit store udvalg af barer og diskoteker.
Porto henter mange points for sine restauranter og attraktioner. Desuden er den portugisiske storby meget sikker at færdes i for turister.
Paris vinder selvfølgelig også på sine mange restauranter i turist-attraktioner i verdensklasse som f.eks. Eiffeltårnet og Disneyland.
Desuden har Paris den store fordel, at byen har direkte Eurostar lyntogs-linier fra Gare du Nord til London, Belgien, Tyskland, Holland og Schweiz….
(Indledningsfoto til artiklen: Interrail)
Skriv et svar