Truemag

  • Trends
  • Rejser
  • UnderholdningGood Mood
  • Home
  • Leifshows.dk
  • Kontakt os
Home Hellere paella end hakkebøf

Hellere paella end hakkebøf

Gamle dages billeder af danskere, der beder om frikadeller, når de er på ferie på Mallorca – eller spaghetti med kødsovs i Grækenland – eksisterer sikkert endnu.

En ny undersøgelse viser imidlertid, at danskerne er blevet meget mere modige med hensyn til mad i de senere år. Nye køkkener og lokale retter er i dag en vigtig del af en god rejse til udlandet.

Pastitio og Retsina vin i Grækenland, taboulet i Tyrkiet eller tom kha gai i Thailand. Det er helt ok måltider for danskere på ferie eller forretnings-rejse.

Danskerne er blevet mere modige med hensyn til at prøve det lokale køkken, når de er ude at rejse. (Foto: Apollo)

Det fortæller over fire af ti danskere, som den store rejse-arrangør Apollo har spurgt i en ny undersøgelse. For 44 pct. er rejser også at kaste sig ud i lokale mad-oplevelser.

Mens tyskerne er berømte for deres forkærlighed for at spise bratwurst og bulletten (frikadeller), når de er på ferie i Spanien, er det hakkebøffen med kartofler og brun sovs hos danskerne.

Dem efterlader de fleste danskere i hjemlandet. Men seks procent vælger mad, som de på forhånd kender. Lad det være steaks med pommes frites, spaghetti, fiskepinde eller frikadeller.

”Der var engang, hvor de fleste restauranter på de store charter destinationer levede af at sælge pommes frites med fiskefilet eller ristede pølser. Hen over årene har danskerne dog fået smag på paella i Spanien eller fakes i Grækenland,” fortæller Glenn Bisgaard. Han er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Buffet’erne på mange all-inclusive hoteller er blevet meget bedre i de seneste par år. Der er kommet flere lokale råvarer og retter og et større udvalg af frisk frugt.

”Ændringerne i danskerne smag betyder også, at maden, der bliver serveret på rejsemålene, er betydeligt bedre i dag end  før. De indeholder flere lokale råvarer, hvilket styrker den lokale økonomi og lysten blandt kokkene til at lave god og sund mad til turisterne,” fortsætter Glenn Bisgaard.

Ifølge Apollos kundechef er det ikke kun restauranter ude i byen, som har ændret fokus til mere autentiske og originale madvarer.

De fleste all inclusive hoteller har også skruet op for kvaliteten og det lokale islæt. Netop all-inclusive serveringerne har ellers haft et noget blakket ry.

 

 

maj 7, 2019Leif Bomberg
Alitalia er Europas mest punktligeSlut med at læne sig tilbage i flyet

Skriv et svar Annuller svar

Leif Bomberg

Leif Bomberg er en erfaren journalist. Ud over Trends & Travel bestyrer han også www.leifshows.dk bloggen, der skriver om gadgets, sociale medier, teknologi og livsstil.,

7. maj 2019 Rejser, Trendsapolllo, bedre mad på rejsen, dansle turisters madvaner, glenn bisgaard
Udvalgte rejseartikler
Norge vil indføre turist skat
Flere turister på Galapagos
Som et feriehus i fremtiden
Leifshows.dk

Læs også artikler på Leifshows.dk

  • Bluetooth er måske ikke helt så ufarlig
  • Samsung udvider sin slankekur
  • Trump vil sælge gyldne mobiltelefoner
  • Vi køber mere og mere musik
  • Supercomputer kan være i en øldåse
Om os

Trendsandtravel.dk har fingeren på pulsen når det drejer som om rejser, livstil, gadgets og meget mere.

2025 © Trendsandtravel.dk - partner with Leifshows.dk