
Datoen siger sommerferie, selvom det danske vejr ikke helt har forstået det. Skolerne holder sommer-lukket, og der er skruet ned for personalet i børne-institutioner.
Juli er også den måned på året, hvor flest kontorstole står tomme i danske virksomheder og den offentlige sommer – og hvor flest passagerer stiger ombord på et fly.
Allermest sommer-ramt er Danmark i uge 29. Det vil sige i næste uge. Da er 41 procent af de beskæftigede taget på ferie.

Her ses, hvornår danskerne holder ferie. (Infografik: Danmarks Statistik)
Det viser nye 2023-tal fra Danmarks Statistik, og de vil nok ikke være meget anderledes i år. Lige efter følger i øvrigt uge 30 med, hvor 40 procent lader arbejdstøjet blive i skabet.
Sommerferien overgås dog stadig af julen. I uge 52 holder 42 procent af alle danskere i arbejde nemlig juleferie.
Juli er samtidig den måned på året, hvor flest danskere vælger at tage en tur til udlandet:
I årets syvende måned 2023 rejste næsten 1,7 milllioner med fly fra danske lufthavne. De tre sommer-måneder juni, juli og august stod for næsten 1/3 af de i alt knap 15 millioner passagerer, der fløj internationalt sidste år.

Afrejsende passagerer fra danske lufthavne til internationale destinationer gennem de seneste ti år. Corona perioden ses meget tydeligt. (Infografik: Danmarks Statistik)
Ifølge Danmarks Statistik er de danske lufthavnes aktivitet endnu ikke helt tilbage på niveauet fra før Corona. Men det er tæt på. I 2021 og 2022 var danskernes rejsevaner stadig påvirket af nedlukningerne under pandemien.
Sidste år var danskernes favorit-destinationer Spanien, Italien, Grækenland, Tyskland og Frankrig, når vi rejste til udlandet i mindst fem dage.
For fire af fem rejsende stod den på badeferie, og to af tre tog flyet på ferie….
(Indledningsfoto til artiklen: Pexels / Pixabay)
Skriv et svar