Nogle mennesker går rundt i den helt forfejlede tro, at krydstogter er lig med laaange buffetter til morgen, frokost og aften.
Desuden er der de famøse drinks-kuponer, man skal passe godt på. De bestemmer nemlig, hvor meget man kan få at drikke uden at skulle betale ekstra for det.
Selvfølgelig kan krydstogter også anderledes. Mange bedre skibe har førsteklasses restauranter ombord. Nogle af dem hyrer sågar kokke med erfaring med restauranter i Michelin klassen.
Hvis man gerne vil deltage i det finere gourmet skoleridt på vandet, giver det gode skib EUROPA fra Hapag-Lloyd Cruises muligheden i hvert fald én gang om året.
Den 1. august inviterer rederiet nemlig til gourmet festivalen ”EUROPAs Beste” på det fem-stjernede krydstogtskibet, mens det ligger til kajs i Hamburgs havn.

Her ses det fem-stjernede EUROPA på vej ind i Hamburgs havn med Elbsymfonien i baggrunden. (Foto: Hapag-Lloyd Cruises)
Det sker for 19. år i træk, og igen forsamler Hapag-Lloyd Cruises en række topkokke, vin-avlere og madspecialister på EUROPAs pooldæk.
Her har de hver deres lille bod og køkken, hvor de kan demonstrere deres kunnen og kulinariske kreationer.
I alt er restauranter fra hele Europa med tilsammen 17 Michelin stjerner repræsenteret ved eventet. Dertil kommer tre grønne stjerner som tegn på særlig bæredygtig gastronomi.
Hvert år er eventet eftertragtet, så det begrænsede antal billetter bliver nok hurtigt udsolgt. Men er man ”fine dining”, er det måske værd at satse et par dage i Hamburg på det.
Mad-oplevelsen kan eventuelt forlænges med et kort to-dages krydstogt med EUROPA til Helgoland og tilbage….
(Indledningsfoto til artiklen: Wyrwa / Hapag Lloyd Cruises)





Skriv et svar